Pages

Saturday, June 9, 2012

Terasa Kehilangan

Nak cuti semester nie mula la teringat pada seseorang yang dah pergi jauh daripada hidup aku. Apa tak nya.. Paling tak boleh lupa ialah time aku on the way nak balik kampung, aku naik bas. Kalau dahulu, masa dalam bas, dalam pukul 5 pagi akan ada seseorang yang akan menelefon aku setiap 5 minit.

Dia : Halo, Za dah sampai mana?
Aku : Sampai Gua Musang
Dia : OooOO.. Gua Musang baru..

5 minit kemudian.........(telefon berbunyi)

Dia : Halo Za, dah sampai mana?
Aku : Kan dah kata tadi, nie masih lagi di Gua Musang..
Dia : Oooo Gua Musang lagi...

5 minit kemudian... (telefon berbunyi)

Dia : Halo za.. Dah sampai mana?
Aku : Gua Musang lagi, baru masuk bandar Gua Musang, jauh lagi...
Dia : OooOO jauh lagi...

5 minit kemudian....(telefon berbunyi)

Dia : Halo za... Duk di Gua Musang lagi ke?
Aku : Em, Gua Musang lagi..
Dia : Ok k k.. ayah nak gi semayang subuh.. Nanti nak sampai, call ye..

Tapi sekarang balik kampung, dah tak de orang nak call aku setiap 5 minit masa aku dalam bas.. Selain kenangan dalam bas, aku pun dah hilang seseorang yang aku boleh tunjuk riak depannya. Biasanya tentang pelajaran. Aku suka tunjuk result exam kat dia. Sebabnya, dia akan bagitau kat semua kawan-kawannya tentang aku, puji aku depan kawan-kawan dia sampai kembang lubang hidung aku. Aku dah tunjuk keputusan STPM, keputusan semester 1 dan semester 2 kat dia. Tapi tak sempat untuk semester ke3.. Aku tak ada hati nak menunjuk result aku kat orang lain melainkan kat dia jer.. 

Sekian T_T


4 comments:

Anonymous said...

sedihnyerrr

Mastura Rara said...

saya rasa, apa yg awk rasa tu.. :)
.. :(
Terima kasih kerana berkongsi..
Za...

zOeY zAu YaH said...

sedihnya..saya penah rasa..jadi saya fhm perasaan tu mcm mana..kena bykkan bersabar n tenangkan diri.

Yazid Rosly said...

It's kind of emotional atmosphere that I can feel.

But whatever it is,

Kenangkannya dalam doamu.
Hadiahkannya dengan kejayaanmu.
Pastikan menabur bakti di masa akan datang.

Insya-Allah.