Pages

Wednesday, December 27, 2017

Kembara Kashmir Part 2

Hai korang... ok aku sambung bab 2.. bila cakap Kashmir, ramai yg err..Kashmir? India? Kotor? Hancing? Kencing merata? Haha.. Ok what? Kata traveller sejati takkan itu pon jadi masalah? Tapi sebenarnya Kashmir tak mcm tu pon.. Bersih, sungainya bersih ibarat sungai susu dan madu di dalam syurga (haha, over kan..)

Hari kedua kami pergi ke Gulmarg, cantik tapi aku tak berapa suka. Tapi suka. Tapi tak suka. Eh! Masa Akbar drive ke Gulmarg tu, mendaki sikit mcm naik ke Genting Highlands, haa camtulah. Mcm Genting la senang citer.. Di kaki bukit tu dah nampak snow sikit sikit aku dah teruja.. Pertama kali tengok snow kan.. Gulmarg ni mcm kawasan tumpuan pelancong dan ramai sangat pelancong dari India, bukan Kashmiri. India yg kulit gelap tu. Korang tahu la perangai diorang camneeee.. So agak sesakla..Ramai orang. Tapi tak seramai Genting.

Masa nak naik gondola (gondola tertinggi di dunia) diorang tak reti nak beratur. Berebut. Tolak tolak. Pastu mcm nak bertumbuk pun ada. Kalau pandai cakap nustan geram je nak sound jugak hahaha.. Masa sampai sini, awal awal dah kena tipu. Mushtaq dah beritahu jangan layan org yg bawak kuda kat sini.. Tapi diorang paksa.. Hmmm.. Takpela. 

Tips : Sampai je Gulmarg, korang jalan kaki je sikit. Xjauh mana pun. Tak payah pergi naik kuda. Jalan kaki je untuk pergi ke stesen gondola tu.. 

Then beli tiket gondola 700 rupee return untuk dua orang..

cantik sangat gulmarg ni.. gulmarg ada dua phase.. gulmarg ni tempat main ski.. banyak aktiviti yg boleh dibuat di gulmarg tapi kita kena pandai tawar harga..diorang akan up harga 10x lebih mahal.. so pandai2 la tawar.. kalau boleh tawar je harga xmasuk akal.. kalau dia xbg cakap je xnak main...dia akan setuju dgn harga kita..



hensem gila bhai. hahaha. dia ni nak beli aku nye gopro.. diorang kat sini mmg jakun ngan go pro.. pegang go pro kat sini jadi perhatian ramai orang..mcm xpernah tgk go pro..


gulmarg ni mcm kawasan pelancongan la.. pelancong banyak tertumpu di sini..

sejuk sangat.. tapi sebab ada matahari aku rasa ok sikit..

Perfume mulut yang wangi ni nak juga bergambar.. hahaha.

Di Gulmarg kami cuma naik sledge je.. sakit punggung hahahaha. naik sekejap pastu xnak naik dah. Pastu main guling guling dalam salji.. tu je. hehehe. aku malas nak buat aktiviti, sebab sejuk sangat. aku main snow je... mcm budak2.. yela zaman budak dulu tak merasa.. dah tua baru nak rasa...
Pastu kitaorang pun balik lah, malam di Srinagar takde apa apa.. Masa pergi ni, kul 5 ptg dah gelap tau.. Kul 7.30 aku dah tido hahaha.. Pertama kali aku tido awal, aku terbangun pukul 12 malam eh malam lagi.. pastu terbangun pukul 2 pagi pula.. malam lagi.. bangun lagi pukul 4 pagi.. malam jugak.. bangun kul 6pagi baru subuh.. huh! hampir 12 jam aku tido hahaha.. penat tau tido.. musim winter menyebabkan malam lebih panjang.... puas tido saja..

Next... Jumpa lain hari...


Friday, December 22, 2017

10 hari kembara ke Kashmir

Hai korang.. Assalamualaikum..
Alhamdulillah, aku baru saja balik dari Kashmir. Tentu ramai yang nak pergi Kashmir kan? Tak kurang juga yang taktau Kashmir tu apa.. Hahahaha. Aku tahu Kashmir masa sekolah dulu, cikgu aku stress mengajar kita orang lepas tu dia cakap dia nak berhenti kerja, buat bisnes pastu nak pergi joget lagu hindustan dekat Kashmir. Bermula dari situ aku pun google la "KASHMIR" , oh rupanya disinilah citer hindustan duk nyanyi2 joget joget tu aku  pula kaki hindustan. Dekat google pun cantik. real pun cantik camtu lah. Pastu dari sekolah sampai masuk u, sampai keje sampai bisnes aku boleh katakan setiap hati pasang impian nak ke Kashmir. Suami aku pon naik muak dah aku selalu sebut perkataan Kashmir hehehehe.

Sebenarnya tahun lepas lagi plan nak pergi tapi tak jadi sebab sayang duit hahaha. Tapi bila fikir takde duit pada aku sampai bila bila pun kita xleh travel. Sebenarnya duit boleh dicari, masa muda tak boleh. Takkan nanti tua ketar lutut baru nak travel kan. Takkan nak tunggu anak besar dulu.. Aku simpan duit bisnes tu last last aku rugi sedikit duit . Biasalah bisnes ada untung ada rugi. So sebab aku kecewa sangat dengan kerugian itu dalam 30k jugak, aku nekad nak pergi juga. Aku rasa mcm buat apa aku simpan duit kalau tak guna esok esok aku mati orang lain juga dapat merasa duit tu. Aku fikir masa tu aku dah tak nak serius dengan hidup ini. Selama ni kejar duit je, stress! Alhamdulillah masa aku rugi tu suami aku pula dapat rezeki yang tak disangka sangka. So dialah yang sponsor aku pergi hihihihi. Last last aku tawakkal je beli flight tiket dulu guna duit sendiri. Suami aku mmg taknak pergi, tapi kalau dah beli tiket atas nama dia takkan dia taknak pergi kan so nak tak nak terpaksa la hehehehehehe.

Aku beli tiket KL- Srinagar dua orang RM 2.5k jer return. Dekat sana dah ada tour guide siap siap.. Lepas ni aku akan cerita lanjut pasal tour guide tu ok. Ok, straight to the point.

Kami pergi masa end of autumn/early winter. Percutian kalini sangat bermakna sebab aku leh sambut anniversary dan birthday aku serentak.

Hari pertama, kami ke KLIA kawan hantar. Bayar la duit minyak kawan tu RM30 jangan nak naik free ok kata kawan hahaha. Flight kami ke New Delhi selama 5 jam. So install la apa apa dekat henfon untuk buang masa 5 jam tu. Aku install game banyak banyak. Perjalanan rasa mcm pendek je. Oh lupa, nak ke kashmir kena buat visa india tau bayaran Rm190 lebih kurang. Alhamdulillah dekat airport takde banyak masalah, smooth je sehingga lah sampai di airport New Delhi. Sebelum pergi pastikan study cukup cukup tau.

Aku memang dah study tambah2 india ramai scammmer so aku lebih berhati hati. Bila sampai di New Delhi jakun jugaklah cuaca sana sejuk hihihi.. Aku ingatkan panas sebab dalam citer hindustan tak menampakkan New Delhi panas pun. Rupanya suhu 12 degree jugak. 

"So bila sampai aku excited nak keluar airport ambik angin New Delhi. Tiba tiba ada seorang lelaki (yang aku kira sebagai scammer) datang memaksa kami untuk ambik teksi dan tidur di hotel. Kami menolak dengan baik tapi dia tetap paksa dan ikut kami. Dia kata tak boleh tidur di airport memandangkan flight kami ke Srinagar esok pagi. Lepas tu suami aku pun marah kan aku, cakap aku gedik nak keluar kan dah kena paksa. Pastu aku gaduh ngan suami aku cakap aku mana tahu. Sebelum itu suami aku mcm nak ambik pakej yang orang tu tawarkan lepas tu aku cakap kat suami aku, aku pernah baca dekat group backpackers kalau orang tawarkan teksi dan hotel jangan ambil, sebab nanti macam2 helah diorang akan buat, boleh jadi nak samun, ada yang kena bawa ke tempat lain, buat buat kereta rosak pastu kerosakan kereta tu kita yang tanggung. Macam2 lah. Menyesal juga aku keluar drpd airport pastu aku bertegas nak masuk ke airport jugak. Pastu ramai lah yang beratur nak masuk ke airport, aku berdoa tak henti supaya dapat masuk ke airport, sampailah ke petugas tu, tunjuk tiket alhamdulillah lepas. Pastu aku jeling mautlah suamiku, belum apa apa dah nak marah orang. Lagi percaya dekat india tu drpd aku sendiri haha pastu aku pura pura merajuk la. Macam aku yg menang la. So len kali kalau taknak diganggu oleh scammer, jangan keluar airport ya.. hanya yang ada boarding pass sahaja boleh masuk airport.. tak mcm KLIA sesiapa pun bebas masuk siap shopping lagi huhu..patutlah ketat undang2 nya..

So kami bermalam di airport, aku tak tido sangat pun main game je dah la takde internet kat situ huhu. 

Esok pagi kami berlepas ke Srinagar, sesampai je kat sana dari atas flight lagi subhnallah cantiknya view . Menangis jugaklah tengok banjaran himalaya panjang dan tinggi..dan menangis sebab dah lama kan aim nak ke sini..akhirnya tuhan makbulkan..


Sesampai di airport Srinagar, Fuh sejuk gila. Tak pernah aku rasa sejuk mcm tu hahahaha. Pagi tu suhu 0 degree. Tapi aku berlagak taknak pakai jacket lagi sebab nak feeeeel rasa sejuk tu. Haha pastu 5minit je tahan, keras kejung jari jemariku. Pedih sangat! Sakit. Cepat cepat buka bagasi cari glove.


Masa ni tengah isi borang arrival. Tour guide kitaorang sampai lambat sebab silap faham waktu arrival. So tunggulah dia datang dalam sejam jugak. Nasib baik ada polis kat situ jaga kami berdua. Yang lain lain tu semua duk tawarkan pakej masing masing. 

Ok, aku dah tak tahan. Terpaksa cari jacket dan glove.

Tak lama lepas tu Mushtaq pun sampai. Weii. hensem wei tour guide kami hahaha. Sampai dengan driver dia nama Akbar kami panggil dia newspaper pon hensem nak mampusssss !! Nasib baik bini orang kahkahkah.


aku lega duduk dalam kete sebab ada ekon pemanas.. ahhh... 

Sesampai saja di houseboat, Mushtaq tanya nak sarapan ke makan tengahari. Aku cakap apa apa sajalah yang penting aku nak nasik dah 24 jam tak jumpa nasik ni hahaha. Mushtaq cakap ok nanti breakfast dulu, tidur lepas tu lunch. 

Breakfast setiap pagi, roti dengan omelette, jem dan kashmiri tea. Nak nangis omelete dia sedap gila.

Lunch pula biasanya nasi dan kari ayam/kambing. Tapi xsama ngan kari india tu. lain sangat makanan dia tapi sedap sangat. kami berdua mmg makan sebanyak banyaknya. kena makan cepat cepat lepas dihidangkan sebab nanti sejuk dan beku. 

Lepas lunch kami bersiar siar naik shikara...







Ni sikit tips naik shikara. Masa kita tengah syok nikmati alam sekitar akan ada ramai penjual menghimpit shikara kita dan jual mcm2 barang kat kita. Tapi tolonglah sado kan hati, jangan beli sebab terlalu mahal. Habis duit kami kena pow kat sini saja. Dah tolak baik baik pun dia paksa lagi rabak poketku. So kena buat bodoh je. Hmmm.


Balik, hari dah malam. Sejuk gila. Nasib baik ada heater. Heater ni mmg tradisional tapi bisa memanaskan seluruh rumah/bilik. kami selesa tinggal di houseboat Mushtaq sebab warm.



Dinner sedap gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa

peluk water bag je untuk panaskan badan huhu
Ok lah, nanti aku sambung part seterusnya ya....

Monday, August 31, 2015

Cara Menghilangkan Bau Mulut

assalamualaikum semua..
lama saya menyepi.. hampir setahun kot..hahaha
saya sangat sibuk dengan bisnes sehari-hari
and now saya dah jadi guru di SMK Taman Medan, Petaling Jaya.

hari ni saya nak share camne nak hilangkan bau mulut
yelah, walaupun dah gosok gigi berkali-kali,
berlisterine bagai... tapi bau mulut tetap tak hilang
kadang-kadang ia datang dari dalam perut..
even dah gosok gigi, bau yang kurang enak tetap ada gak kan

korang pernah dengar tak produk Nora Essential
tak pernah kan?haha..aku orang 1st yang dengar
yelah sebab aku pengasas dia..

sebenornya..camne aku leh keluarkan produk ni
masa aku gi honeymoon bandung..
kan aku kat sana massage murah2..
ada 1 spa tu
tukang urut dia..punyalah wangi mulut dia..
cam bau bunga..bunga rose..

tapi tak tergamak aku nak bertanya..
so aku diamkan..pendam sampai balik hehe
kedua sebab kan aku bisnes online..
aku pk...sampai bila aku nak jual produk orang..
tak kaya...hehe..
so suami aku survey beberapa kilang..
discuss2..aku bagitau idea aku..
kilang cakap ok boleh buat..

so aku cakap la..saya nak minyak wangi yang selamat
dispray ke dalam mulut...
so terhasillah Nora Essential


ini gamba kotaknya
dia 30 ml..sehingga 400 kali semburan
serius wangi gila..bau rose
and diperbuat drpd 100% extrak rose
harga RM 85 sahaja..serius murah

kalau nak beli... wasap terus aku
0136801779
kalau nak jadi stokis dan agent pun dipersilakan..
harga stokis serendah RM 500 sahaja
nak jadi agent RM 325 dah boleh dah...
marketing kami ajar percuma!
produk ni weh serius best
sekali sembur.. 3,4 jam tahan mulut wangi
nak cakap dekat2 pon takde masalah lagi..
tapi u olss still kena gosok gigi la sayang..
jangan dah pakai ni taknak gosok gigi
hahaha..takleh la camtu..

wassap ye 0136801779

Monday, July 13, 2015

New Product Coming To You....

Comel-comel sokmo :-)

InsyaAllah..Akan datang..
Bersedialah untuk sesuatu yang " AWSOME" !!!!

Sunday, October 12, 2014

Life Update!

assalamualaikum.

tengok dlm rahsia kakton kat tv1 semalam ustaz tu cakap kalau bagi salam "kum" tu kena pendek. bukannya pergi rumah org pastu cakap "assalamualaikuuuuuuuuuuuuuummmm" haha. not like that okay.

lama benar rasanya tak update blog. banyak entry dah missed! entry hari raya aidilfitri, hari raya aidil adha. dan macam-macam lagi lah. dan pernah janji juga aku nak update macamana susahnya nak masuk ke pedalaman tempat aku tinggal sekarang namun janji hanya tinggal janji.

btw aku dah usaha utk menangkap gambar betapa susah nak naik perahu, tapi tak boleh. susah sangat. takde masa nak snap-snap pic. kang tak pasal jatuh dalam sungai akibat syok bergambar siap berselfie lagi huhu.

tapi aku akan usahakan jugak. inshaallah satu hari nanti. tempat aku tinggal tak ada kemudahan air bersih, elektrik, makan minum dan semua sekali tak ada. semua barang dapur kami kena beli kat sibu which is 3 jam perjalanan dari tempat tinggal kami. wifi pun slow. dan seperti yg sedia maklum, aku niaga online. fb langsung tak dapat buka. tapi instagram boleh. so aku niaga 100% ikut instagram dan whatsapp. silalah follow instagram aku named

@dianz_vitaminz
@dianz_vitaminz
@dianz_vitaminz

dah 6 bulan aku buat kerja ni dan alhamdulillah sale sangat-sangat lancar. dari yg taktau pape pasal bisnes online kini dah boleh cecah 4 angka sebulan hoho. ok la bagi yg duduk pedalaman mcm aku. yg stokis lain internet laju 6 angka sebulan T_T . tapi xpe. aku tetap bersyukur yg penting dah ada basic.

hidup aku sehari-hari cuma memasak, makan minum dan layan instagram hihihi. jadi housewife ni memang amazing experience lah. tak sempat nak bosan pun. biasanya pagi-pagi kejut sugar daddy solat subuh then dia pergi sekolah jalan kaki je while aku sambung tidooo sebab pagi kan gelap takde elekterik. bila kul 9pagi aku bangunlah memasak. dan sugar daddy balik makan pukul 10 aku dah siap memasak. menu adalah request dari dia. kesian aku takleh makan yg aku suka hohoho.

pastu aku kemas rumah, basuh kain takla sebab petang-petang kami pergi sungai untuk mandi dan basuh kain hehehe. duduk bersimpuh atas batang pokok basuh kain guna tangan. nanti aku masukkan gambarnya. malam-malam pula habiskan masa teman suami buat kerja. tengok movie.

sungai kat sana ya allah jernihnya. tapi tak selalula. biasanya kalau cuaca panas baru jernih. kalau hujan macam teh beng. best woo setiap petang mandi sungai air sejukkkk je air bukit. bila masuk dalam tu rasa dah taknak keluar dah. bukan sebab duk kat sana tapi sebab susah nak keluar balik haha. dan bila dapat keluar ke bandar kami macam rusa masuk kampung. bila sampai ke semenanjung kami jadi macam nak beli itu ini, nak makan semua makanan yang sedap-sedap nak habiskan segala harta yang ada hahahaha. dahsyat gila kan???

ok. setakat tu jelah dulu, ada kesempatan aku update lagi okay. actually aku sekarang tengah mengira hari untuk our great 365 days!! nanti yg itu konfirm aku update kat blog!

babai.

Thursday, June 19, 2014

Semester 1 to Semester 8

hai uolls..

uolls,haha.

selain entry kahwin, yang ini merupakan entry yang paling bermakna dalam hidupku. kenapa bermakna?sebab aku dah habis belajar. awyeah! orang pemalas macam aku memang anggap habis belajar tu paling bermakna dalam hidup hahaha. sambung belajar? Insha-Allah kalau ada keperluan untuk berbuat demikian.

Selama 4 tahun @ 8 semester aku di sini, aku dah tempuh pelbagai suka duka yang mana menjadikan aku lebih matang untuk hari-hari muka. Wah, ayat macam karangan pulok. Matang hok xtahan tuh hahaha. Jarang-jarang nak menjiwai apa salahnya kan. kesemua kisah aku setiap semester aku dah cerita segalanya dalam blog so tak payahlah aku nak cerita lagi.


First sampai UPSI diorang ambik gambar aku ni. dan kekal sehingga kini sebab gambar nie menjadi gambar di kad matrik sejak sekian lama dan selama-lamanya muahaha. nasib baik comel juga saya dalam gambar nie.kalau tak, gambar ni la aku duk usung gi mari gi mari hahahaha..


housemate kolej za'ba

Alhamdulillah. pelbagai kesukaran dapat diatasi dengan jayanya. kadang-kadang aku renung kembali, terlalu banyak kesusahan yang aku tanggung sorang-sorang sepanjang di sini. kesusahan terpaksa beratur dan berebut-rebut bas, kesusahan menyiapkan esaimen sampai jadual hidup tak menentu, kesusahan berlapar sebab tak cukup duit makan. bukan jenis yg suka minta duit ngan mak. betapa susah angkat beg berat-berat balik kampung ngan KTM. okey, bukan aku sorang. semua orang pon rasa kesusahan tu haha.

then, masa nak habis dah baru rapat dengan geng enam jahanam yang selalu menceriakan hari-hariku. ini mereka. 2 jahanam lagi taktau hilang ke mana hahaha


bersyukur dipertemukan dengan mereka. seorang yang manis, baik hati, berbudi bahasa, lebih mengutamakan kebahagiaan orang lain, seorang pendengar yang baik, itulah saya. mereka? mereka jahat. selalu kentut merata hahahaha. gurau je gurau. gurau pon xboleh. mereka baik lah. kalau kentut dalam jamban lepas tu basuh. see? betapa bermoral kan mereka nih?

pastu sebelum meninggalkan upsi kami konon-konon nak la photo shoot di sekitar UPSI sebagai kenangan terakhir. semoga gambar ini kekal buat selama-lamanya. nanti dah tua-tua nak tengok balik upsi leh la buka balik entry nih. simpan dalam pendrive nnt masuk virus.




dua yang tengah tu bini orang. dua yang hujung masih anak dara. silalah pilih yg mana berkenan di hati saya nak jual murah-murah haha





ada baby dalam perut nih

jerawat aku macam bisul. stress!

mok aji kelesom a.k.a me at sem 8



sebab ini blog aku maka haruslah memasukkan banyak gambar aku haha. kalau nak gambar sendiri, masukkanlah dalam blog sendiri. =)







batu belah batu bertangkup...bukalah mulut aku nak masuk






Y.M Prof Emeritus Datuk Dr. Hjh Raja Noraniza Ibni almarhum YM Raja Abdullah haha
hello baby. baby tengah buat apa tu??







apa kena mengena tasik proton city dengan upsi? haha. 

Lastly, alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. selamat tinggal upsi. sekarang aku kena fokus pada tanggungjawab yang lebih utama, iaitu berbakti kepada suami. dah nak bulan ramadhan, maka wajiblah isteri memasak untuk suami yang nun jauh di sana.. =)

orang lelaki dia tak kreatif nak memasak, makan je apa yg ada. maggi, sardin, huhu. takpe sayang. mu tunggu aku datang. nanti kita masak sedap-sedap ye. 

ok babai..............................................tak tahu bila pulak leh update sebab sana xde line tenet huhu. nanti free2 aku bagitau macamana cara nak masuk ke pedalaman tempat tinggal suami aku.


Tuesday, June 17, 2014

Honeymoon Bandung Part 3

 DAY 4


Ok, ini yg paling last. Pada hari keempat, dengan menggunakan supir yang sama iaitu Pak Andre, hari ni kami ke Kawah Putih! Yeay, dah lama pasang angan-angan nak datang sini akhirnya Allah makbulkan juga permintaanku ini. Okay kat kawah putih xde orang minta-minta duit dah.

Tempat ni sejuk. Orang-orang yang tinggal kat sana memang pakai baju tebal-tebal. Macam dalam film Fanaa gitu. Macam duduk kat banjaran Himalaya pulak. Hehehe.

Ok, kita tengok gambar jelah ek.


Nak naik ke puncak kena guna benda ni. Masuk dah tak ingat berapa, rasanya macam 75 000 RP seorang, macam tu lah
gaya jutawan MLM yang baru dapat hadiah kereta BMW
 Kat sini. supir tak ikut sekali sebab berbayar. Pastu sebab aku hanya travel berdua, so aku ambik gambar dia. Dia ambik gambar aku. Takde orang nak ambik gambar kami.

giler cantik



fuyyoo.. cantik giler


alololo..cantiknya..



Pastu terjumpalah pasangan yang macam kami jugak , yg xde orang nak ambik gambar diorang. So suami offer diri untuk ambikkan gambar diorang. Pastu diorang ambikkan gambar kami pulak. Hewhewhew.



Walaupun gambar ini mencetuskan kontroversi baru-baru ini, aku nak letak jugak lagi sekali! Hehehe. Sibok je orang yg tak puas hati gambar aku dengan suami siap cakap melampaui batasan agama. Melampau tengkorak dia. Aku cium suami aku, bukan suami kau pon. Pastu cium pipi je pon bukan letak gambar cium muluttt hahaha. Alah korang ni, tengok gambar macam ni pun dah terangsang. Adoi!

cantiknya di luar batasan bayangan manusia

serious cantik

cantik nak mampus

macam artis pulak diorang nih

tak tahan bau belerang yang kuat


Ini gambar peluk-peluk korang jangan nak terangsang ye. Kamon la..janganla suka dengki. Tak Amerika langsunglah macam tu hahaha.

Petangnya, kami ke rumah kain. Gambar sorry xde ada dalam tab cik abam aku. Rumah kain tu dipanggil juga sebagai toko kain. Kesemua kain kat situ harganya cuma RM 30. =)

Malamnya, kami makan di restoran Sang Kuriang. Agak mahal makan situ, habis dalam 300 000 RP makan dua orang. Pak Andre tunggu je kami makan. Bila kita tanya dah makan ke belum, dia jawab sudah. Pastu kita ajak makan sekali confirm dia tolak. Orang sini tak suka dapat benda free2. Tapi suami kesiankan dia, suami aku bungkuskan dia nasi goreng ayam. Masa nak keluar dari kereta, suami letak je bungkusan tu dalam kereta. Alhamdulillah dia tak menolak, dia siap doakan kami supaya murah rezeki kami. Selalu saja dia doakan kami. Kami pun doakan dia jugak.. =)


DAY 5

Pagi-pagi lagi Pak Andre datang menjemput kami di hotel untuk ke airport. Bayaran hantar cuma 80 000 RP. Berbeza dengan supir yang pertama "paw" kami sampai 400 000 RP. Oleh sebab dia baik maka suami bayar 100 000 RP jugak hehehe. Itulah pengajaran, kita kena jadi baik. Kena buat baik dengan orang yang baik macam kami hahaha. Sape yang buat jahat dan kedekut dengan kami, kami sejuta kali kedekut dengan orang tuh!

Okay, selamat tinggal Bandung. Next time kami pergi bawa baby pula ye! Semoga Allah murahkan rezeki semuanya...